Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η τραγική μαρτυρία της Ευσταθίας Γεωργακού. Πως ξεκληρίστηκε ολόκληρη η οικογένειά της και επέζησε μόνο αυτήν από την φρικτή Σφαγή του Διστόμου - Δείτε το βίντεο

 ΔΕΙΤΕ  ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ

*Ευχαριστώ τον Γιώργο Τζιτζώκο για την παραχώρηση του υλικού

Ήρωας δεν είναι μόνο αυτός που φεύγει και γίνεται μάρτυρας καθαγιάζοντας το χώμα του Διστόμου.
Ήρωες είναι κι αυτοί που μένουν και συνεχίζουν τη ζωή τους έχοντας χάσει όλη τους την οικογένεια χωρίς να ξέρουν το γιατί. Κι όλα αυτά σε δύο ώρες. 
Ήρωας είναι αυτός που κουβαλάει όλα αυτά τα τραγικά βιώματα και συνεχίζει παλεύει για την επιβίωση του και να προσφέρει στην κοινωνία.
Έτσι και η Ευσταθία Γεωργακού Κρέμου

Κορίτσι 14 χρονών τότε, έχασε τα αδέρφια της και τους γονείς της, και δεν της απέμεινε κανένας συγγενής.   
Σκληρή η ζωή της στα ορφανοτροφεία και τα ιδρύματα, αλλά την δικαίωσε ο χρόνος και ο καιρός, κάνοντας μία καλή οικογένεια με έναν εξαιρετικό σύζυγο από την Αράχωβα που την στήριξε και την έκανε να ξαναρχίσει τη ζωή της
Κι αυτή βέβαια δεν είναι παρά μία ιστορία, από μία μόνο οικογένεια. Πρέπει εδώ να πούμε ότι μάρτυρας στο έγκλημα αυτής της οικογένειας ήταν και η γιαγιά μου, γιατί το σπίτι μας ήταν απέναντι από το πατρικό των Γεωργακών, και δυστυχώς το έγκλημα εκεί δεν το είχαν διαπράξει μόνο Γερμανοί, αλλά και Έλληνας καταδότης που έσφαζε μαζί με τους ναζί. Ο περιβόητος Μαλαδρίνος ή Πλατανιώτης από την Αράχωβα.
Αλλά ας αφήσουμε την ίδια να μας τα πει :
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥ ΚΡΕΜΟΥ




ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: DISTOMOBLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια: